Tuesday, May 6, 2014

supplement untuk pesakit diabetis

Assalamualaikum
Semua sihat....
Jangan makan manis-manis yer....
hari ni nak cerita tentang diabetis dan vitamin yang dapat merawat penyakit tu.....     
                   
Terdapat  Suplemen-suplemen Shaklee yang boleh membantu mencegah diabetes:1- Vivix
 Mencegah penghasilan AGE protein. Apa itu AGE protein? Ia adalah bahan merbahaya yang terhasil apabila gula yang berlebihan bergabung dengan protein di dalam tubuh badan kita. AGE protein ini boleh merosakkan pembuluh arteri dan membuatnya keras dan kaku.. Dan akhirnya pembuluh darah kita boleh meletup!!

2- ESP. Mengandungi rendah Glycemic Index yang boleh mengekalkan tahap gula yang sihat. Selain itu, hormon daripada kacang soya NON-GMO ini menggalakkan penghasilan hormon insulin secara semulajadi.

3- GLA Complex. Mengandungi Omega-6 fatty acid yang boleh membantu mengurangkan kesakitan saraf yang di alami oleh pesakit diabetik.

4- Vita-C. Mencegah gula dalam sel bertukar menjadi sorbitol. Apa itu sorbitol? Sorbitol adalah sejenis pemanis buatan yang boleh menyebabkan pengembangan urat saraf. Saraf yang kembang boleh menyebabkan penyakit pada mata iaitu katarak.

5- Vitalea. Membekalkan nutrisi lengkap yang diperlukan oleh badan kita kerana kebiasaannya, penghidap diabetik mengalami kekurangan Chromium dan menyebabkan pengambilan gula ke dalam sel menjadi kurang efektif.

6- Alfalfa. Mempunyai kandungan mineral yang tinggi untuk menyahtoksik bahan-bahan yang tidak diperlukan dalam badan.

7- Zinc. Mempercepatkan penyembuhan luka, kerana kebiasaannya penghidap diabetik mengalami masalah luka yang lambat atau tidak sembuh sama sekali.

 Semperna hari ibu nie...hadiahkan vitamin shaklee kepada ibu anda...jangan lepaskan peluang melihat ibu anda sihat dan cergas sentiasa...
perunding vitamin anda..SID 867459,
sms:019-4001752
email: hannanhazirah@gmail.com

terima kasih kerana membaca coretan kali ni....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...