Tuesday, May 6, 2014

boroi...hilangkan boroi dgn pengambilan vitamin anda...

PERUT BOROI? 


Lelaki adalah antara golongan yang sangat dikenali sebagai pemilik perut boroi. Namun, kaum wanita juga tidak terkecuali. Bagaimana dengan anda?

Hari ini, saya nak share sedikit tips bagi membantu anda untuk meratakan PERUT BOROI anda.

Makan dengan sihat dan mengurangkan makanan ringan. Menggantikan gula-gula dan “jajan” @ “cikedis” dengan buah-buahan dan sayur-sayuran. Anda akan melihat perbezaannya.Banyak makan protein tanpa lemak. Kacang dan daging tanpa lemak juga agak baik untuk anda selagi anda tidak makan lemak!Makan bijirin penuh. Iaitu dengan mencari label yang mengatakan “100% whole wheat” atau “100% whole grain” dan bukan hanya “tepung gandum.” 

Bijirin memastikan anda rasa “penuh” dan masih kenyang lagi, ia juga boleh membantu dengan penurunan berat badan dan mendapat perut yang rata.Makan produk tenusu rendah lemak. Beralih daripada tenusu yang tinggi lemak kepada pilihan yang rendah lemak, yang kaya dengan protein dan vitamin B6.Makan makanan dengan pengambilan yang lebih kecil sepanjang hari. Makan hanya cukup sehingga anda berasa kenyang.
 Tunggu sehingga anda berasa hampir lapar lagi sebelum makan. Memberi tumpuan kepada hanya makan makanan yang sihat, dan mengelakkan makan gula-gula ia hanya akan membuat anda berasa letih dan akan menyebabkan anda mengidamkannya lagi. Ia adalah sesuatu yang tidak sihat. Ambil sedikit masa di antara setiap masa menggigit makanan apabila makan. Ia akan membantu anda untuk menyedari apabila anda penuh. (Makan dengan perlahan, jangan gelojoh).
Makan makanan yang berindeks rendah glisemik. 
Makanan ini mengambil masa yang lama untuk mencerna, supaya anda berasa kenyang lebih lama. Badan anda perlahan-lahan akan menyerap nutrien supaya dapat mengelakkan kejatuhan mendadak gula dalam darah anda sehingga waktu makan berikutnya. 

Antara yang terbaik makanan rendah GI adalah: Kubis, Lobak, Saderi, Timun Zucchini, Daun salad gelap, Bawang ,Pir, Tomato, Brokoli, Pisang, Epal dan BeriJangan makan apa-apa selama kira-kira dua jam sebelum anda tidur.
 Badan anda lambat memproses apabila anda tidur makanya badan tidak boleh mencerna makanan dengan betul ketika tidur.Minum Air. Anda perlu menggantikan semua minuman biasa anda dengan air, terutamanya soda dan minuman bergula. Air akan menjadikan anda lebih mudah untuk menurunkan berat badan. 

Pertimbangkan air berperisa sebagai alternatif jika perlu. Minum air limau dikatakan cara semulajadi bagi mempercepatkan metabolisme anda. Cuba memerah limau ke dalam segelas air sejuk menyegarkan, ia minuman yang sihat. Air kencing anda harus berwarna kuning atau warna yang jelas; kuning gelap dengan bau boleh menjadi tanda bahawa anda adalah dehidrat (kering). 

Sila ingat bahawa jika anda minum terlalu banyak air, perut anda akan berkembang menyebabkan ia menjadi lebih besar dan ia akan membuat anda lebih lapar. Hanya minum air yang cukup untuk membuat anda berpuas hati.Kurangkan pengambilan garam. 

Garam menyebabkan badan anda mengekalkan air yang menyebabkan anda kelihatan kembung-terutama di bahagian abdomen anda. Jika boleh, cuba menggantikan makanan yang tinggi garam dengan pilihan yang lebih sihat.10.

 Tiada pengambilan alkohol. Satu botol arak sebenarnya mempunyai kira-kira 600 kalori di dalamnya! Dah tentu bagi yang beragama islam, ianya haram...
Ingin mencuba produk Shaklee? Untuk membantu mengempiskan perut, saya cadangkan anda untuk mengambil Herb-Lax. 
Ia adalah antara produk yang penting bagi tujuan untuk menurunkan berat badan. Selamat mencuba!
Omega guard
Lecithin
Alfalfa
Cinch energy tea
Cinch
Esp
___________________________________________________________________
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
* Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

perunding vitamin anda..SID 867459,
sms:019-4001752
email: hannanhazirah@gmail.com

terima kasih kerana membaca coretan kali ni....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...